Science Labs & Music Center designed by Chiangmai Life Architects

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Chiangmai Life Architects designed Panyaden International School, which reflects the notion of integrating nature with contemporary design and modern engineering. Natural materials such as bamboo, rammed earth, and adobe bricks in organic design integrate the buildings into their natural environment based on modern structural and safety calculations.

The Science lab consists of three lab rooms; chemistry, physics, and biology, which are furnished with state-of-the-art equipment such as fume hoods, fresh air systems, emergency showers, etc. Designed as L Shaped building, it perfectly marries the exposed bamboo structure and earthen walls with cutting-edge technology on display in the lab space. The middle compartment acts as the supply, storage, and central distribution room for gas and all lab materials.

Science Labs & Music Center designed by Chiangmai Life Architects

The music center has two buildings, one as a performance hall & the second building with four small music rooms for individual sessions. The exclusivity of the building is the non-reflective bamboo surfaces of the roof, which gives sound experience very clear without an echo. It also has an ambient controlled instrument storage room that reduces the humidity fluctuations experienced in northern Thailand.

Science Labs & Music Center designed by Chiangmai Life Architects

Artistically, the roof design brings both the buildings together giving the resembles of two hands or wings in a protective gesture. To inspire the students to get the natural flow of the music, the design team kept the bamboo roof visible with its arches and flowing curves inside the rooms. 

Science Labs & Music Center designed by Chiangmai Life Architects

Fact Sheet

Client: Panyaden International School

Architect: Chiangmai Life Architects (CLA): Markus Roselieb, Tosapon Sittiwong

Contractor: Chiangmai Life Construction (CLC)

Built Area: Science Labs: 388 sqm; Music Center: 295sqm

Project Location: Panyaden International School; Nam Phrae, Hangdong, Chiang Mai 50230, Thailand.

Photographers: Alberto Cosi, Markus Roselieb

Written by Team TDJI

Related Posts

10 quirky designers and their designs

10 quirky designers and their designs

Ever Wondered where can you spot a quirky place like never before? Well we have chosen some enchanting designs that will make you forget your pinterest boards. The quirkiest design from designers across India who experimented with notional design.

News

Maishaa brings products of premeium Egyptian cotton

Maishaa brings products of premium Egyptian cotton

Maishaa unveils products made of premium Egyptian cotton that will lure your guest to stay more. Bed linens with distinguish style creates an impact and enhance your style guide. Stay ttuned with this contemporary look brought to you by Maishaa

Architect Talks

Anubhav Gupta Executive Vice President and Chief Design Officer at Godrej Properties

‘The Trees in Vikhroli’ retaining the Greens

Meet Anubhav Gupta Chief Executive Officer Vikhroli, Chief CSR & Sustainability Officer, Godrej Properties. Founder – GPL Design Studio-  – a unique, multidisciplinary innovation engine which bridges the gap between architects and developers by creating a robust ecosystem for design,

Projects