Sambade House designed by Space Workers

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Architects Henrique Marques and Rui Dinis of Space workers, an architecture and design studio based in Portugal, recently designed the Sambade House located in Penafiel, Portugal. Based on the building’s genetic, the intervention aims to create a contemporary space while avoiding disrupting the surrounding countryside. A pure volume with a rectangular base is adjusted to the ground and opens into the green landscape. The volume is composed of openings that create space for trees and give light to the house’s interior. The purity of space that the client desires set the mood for your project, and the one who lives there will be a significant contributor to balancing techniques. Thus, the act of inhabiting unfolds through the volume of concrete, pure, raw, adjusted to the ground, just waiting to grow old as the days go by, reflecting the life of the countryside.

Sambade House designed by Space Workers
Sambade House designed by Space Workers
Sambade House designed by Space Workers
Sambade House designed by Space Workers
Sambade House designed by Space Workers
Sambade House designed by Space Workers
Sambade House designed by Space Workers
Ar.Henrique Marques, Ar. Rui Dinis

Fact Sheet:

Team Architects: Ar.Henrique Marques, Ar. Rui Dinis

Location: Penafiel, Portugal

Size: 1 177m2

Written by Team TDJI

Related Posts

5 Design competitions one must participate

5 Design competitions one must participate

Design competitions have been a an inseparable part of designer’s life. They are modelled in way that allows to explore different paradigms of design. Lets explore some design competitions to participate.

News

5 Design competitions one must participate

5 Design competitions one must participate

Design competitions have been a an inseparable part of designer’s life. They are modelled in way that allows to explore different paradigms of design. Lets explore some design competitions to participate.

Architect Talks

Anubhav Gupta Executive Vice President and Chief Design Officer at Godrej Properties

‘The Trees in Vikhroli’ retaining the Greens

Meet Anubhav Gupta Chief Executive Officer Vikhroli, Chief CSR & Sustainability Officer, Godrej Properties. Founder – GPL Design Studio-  – a unique, multidisciplinary innovation engine which bridges the gap between architects and developers by creating a robust ecosystem for design,

Projects

De-touring Ashoka University Campus designed by Perkins Eastman

De-touring Ashoka University Campus designed by Perkins Eastman

The Ashoka University in Sonipat designed by Perkins Eastman is a glimpse of the ancient wisdom narrated through the architecture. Sustainability is a core part of design thinking with buildings including outdoor corridors, maximising natural ventilation, jaali & sun shades.